370_250 kép a blogposzt kiemelt képéhez Gyors túrós pogácsa inzulinrezisztenseknek

Ezt a receptet azoknak ajánlom, akik kevés szabadidővel rendelkeznek például anyukák, vállalkozások vezetői, nagy családot szervezők és ezzel együtt szeretik saját készítésű, egészséges ételekkel kényeztetni a környezetüket.

Az egész művelet alig több, mint 30 percet vesz igénybe, ha minden hozzávaló megvan odahaza. 🙂

Ilyen lesz a végtermék, vagy ennél sokkal szebb:

Bámulatos túrós pogácsa inzulinrezisztenseknek

A hozzávalók:

  • 30 dkg túró
  • 30 dkg liszt (Előfordul, hogy teljes egészében teljeskiőrlésű lisztet használok. Ha mégis kicsit lazítanám a tésztát, akkor 70%-ban (21dkg) tk lisztet keverem 30%-nyi (7dkg) fehér liszttel. Így egy sokkal könnyebb tésztát kapok eredményül. )
  • 30 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 1 csipet só (Mi sósan szeretjük, így egy kiskanállal simán beleszórok ;-D )
  • + 1 tojás a pogácsa tetejének megkenéséhez

Így csinálom:

A hozzávalókat összegyúrom, a légkeveréses sütőt pedig 180 fokra előmelegítem.

Kb újjnyi vastagságúra nyújtom a tésztát (ha nagyon ragad, akkor kicsit alá lisztezek) és pogácsaszaggatóval kiszaggatom.

A sütőpapírral bélelt tepsibe nem túl szorosan rakom egymás mellé a nyers pogikat, mert picit növekedni fognak sütés közben.

Lekenem a tetejüket tojással – ha akarod kis szezámmaggal, reszelt sajttal még csinosíthatod a tetejét!

Ezután az előmelegített sütőben 15-20 percig sütöm őket. Személy szerint a világosabb pogikat kedvelem, így éppen csak azt várom meg, hogy elkezdjenek pirulni és már ki is veszem őket a sütőből. 🙂

Pár perc múlva már fogyasztható is a Bámulatos túrós pogácsa! 

Ha pedig azt szeretném, hogy másnapra is maradjon belőle, akkor másfél adagot készítek.

 

Written by Betti

Leave a Comment