Mandula Ir módra

Ezek a kis sütőformák, ha mesélni tudnának! Elmondanák milyen szeretettel készült bennük minden húsvét és karácsony alkalmával a barackmag. Ezúttal én használom majd ezeket a formákat felnőttként, mert A. kedvenc sütije ez.

Eddig nem szenteltünk nagy figyelmet a szüli- és névnapoknak, idén pedig már ma nekifogtam a névnapi készülődésnek. Ebből még nyilván nem lehet messzemenő következtetést levonni arról, hogy szokássá alakul-e a kezdeti lendület, de ez mégiscsak a változás szele… A barackmag receptjét persze átalakítom inzulinreziszteseknek, cukorbetegeknek és terhességi cukorbetegeknek is fogyasztható változatra.

A kiindulási receptet a IDE kattintva éred el, az elkészült sütiről pedig itt olvashatsz hamarosan…

Az örökség…

Apai nagymamámtól alig néhány tárgy maradt meg örökségként (A szám ízében, a főztömben, személyiségemben sokkal több dolgot fedezek fel Mamiból: Például minden helyzetben bárkinek meg tudom mondani, hogy mit és hogyan kellene jobban csinálnia. 😀 ), ezek között őrizgetem féltve a barackmag sütőformákat – ennek a dobozáról készítettem a poszt fő fotóját – lehetnek vagy 50 évesek.

A barackmag…

Gyerekként örömmel nyomkodtam a sötétbarna masszát a kis formákba és csak nehezen tudtam kivárni azt a bizonyos 2 napot, amikorra a tészta a bele töltött zöld krémtől visszapuhul. Végtelen mennyiséget képes lettem volna megenni belőle. Sütés közben az egész lakást megtöltötte a finom illata…

Egészen furcsa lesz most itthon, felnőttként készíteni ezt a sütit.

 

Written by Betti

Leave a Comment