A legrosszabb, hogy nem tudom mivel sikerült a mai délutánom teljesen lenullázni, de mire hazaértünk a metrótól már nem csak a fejfájás gyötört, hanem alig állok a lábamon gyengeség is.

Ilyen esetre az vált be nálam, ha alszom egyet. Szó mi szó, elég időigényes egy mulatság, de utána teljesen feltöltődöm energiával. 😀

Az eredeti terv szerint ma sütöttem volna a mandula tésztáját A. névnapjára, ezt most holnapra kellett átttenem.

A tölteléket még tegnap elkészítettem és mondhatom igazán finom lett. Ráadásul teljesen normális krémszerű maradt az állaga, az édesítőszer sem csapódott ki belőle. Majd ide is felteszem a receptet, csak jussak el az eredményes végkifejletig. Alig várom, hogy teljesen elkészüljek a csemegével!

A rizikós rész állítólag a sütőformából való kiszedegetés lesz. Arra kell figyelni a mandulatudósok szerint, hogy még forrón kell a kis formákból kicsalogatni a megsült tésztát. Miután teljesen kihűlt már lehet is tölteni és dobozolni 1-2 napra, hogy imét puhává váljon a krémtől a tészta.

Te hogy kezeled a rosszulléteidet? Mennyi idő alatt lendülsz túl rajta?

 

Written by Betti

Leave a Comment